Flykten från Bekla - Adams, Richard (1986)
ISBN 9100468126
Förlag Bonnier
Tryckt år 1986
Format Inbunden (220 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Lennart Olofsson
Omslag Michael Less
Handling
Som slavinna har Maia den unga flickan från Serrelindsjön, kommit till Bekla, huvudstaden i det forntida imperium som styrs av militarjuntan Leoparderna. Nu hyllas hon som hjältinna efter att ha räddat den beklanska armén från undergång.
Men folkets tryck mot Leopardernas tyranni ökar, och härskarklickens sammanhållning fräts sönder av ränkspel och inbördes rivalitet. Den grymma prästdrottningen Fornis förlorar stödet för omval till sitt heliga ämbete, och medtävlaren Maia blir målet för hennes vilda hat.
När sanningen om Maias härkomst avslöjas återstår endast flykt från Bekla. Hon lyckas undkomma alla förföljare på sin farofyllda färd genom ett rike som skälver av revolt. Och hon blir en av dem som står i spetsen när upprorets heta låga sveper över landet. Hennes svarta väninna Occula får uppbåda alla sina magiska gåvor i den fasansfulla uppgörelsen med drottning Fornis, och Maia själv, ställs inför det t avgörande valet mellan makten och kärleken.

Flykten från Bekla är andra delen av den händelsemättade berättelsen om Maia och hennes äventyr i Beklariket. Med sitt stora sago epos har Richard Adams skapat en total läsupplevelse om makt och passion och om de goda krafternas strid mot mörkrets makter.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 49
Read It Yes
Product Details
Serie Maia
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 673
Orginaltitel Maia. Part 3-4
Original Publication Year 1984
Notes
Kartor på försättsbl.