Maia - Adams, Richard (1986)
ISBN 9100465593
Förlag Bonnier
Tryckt år 1986
Format Inbunden (220 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Lennart Olofsson
Omslag Michael Less
Handling
Bekla är huvudstaden i ett mäktigt forntida rike, ett imperium i händerna på den hänsynslösa militärjuntan Leoparderna och den gudomligt sköna men grymma prastdrottningen Fornis.
Maia är en fattig bondflicka, vacker som en sommardag vid den sjöstrand där hon växt upp, fjärran från den ohämmade lyxen i Bekla. Men en dag förs hon dit, såld som slavinna av sin egen mor, för att bli konkubin hos vällustingen Sencho, en av rikets mäktigaste män.
Det är hennes väninna Occula, en svart flicka med stark vilja, magiska gåvor och ett mystiskt uppdrag, som lär henne att uthärda och överleva. Hon för in Maia i en värld av sensuell hänryckning och hon visar på vägar möjliga att vandra genom den snårskog av ränker som slingrar sig kring den kusligt lockande drottning Fornis. För
när upproret börjar pyra mot Leopardernas tyranni leder Maias skönhet och gåtfulla härkomst henne obönhörligt in i maktspelets mitt.

Maia frambesvärjer en väldig färgglödande fantasivärld. En av vår tids stora historieberättare har återvänt till de trakter där Shardik utspelas, i sitt största episka äventyr som fortsättas och avslutas med Flykten från Bekla.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 48
Read It Yes
Product Details
Serie Maia
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 647
Orginaltitel Maia. Part 1-2
Original Publication Year 1984