Tedags för dystra själar - Adams, Douglas (1989)
ISBN 9174580752
Förlag Alba
Tryckt år 1989
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Kim Dahlén
Handling
När en av Terminal Tvås incheckningsdiskar på Heathrows flygplats exploderade rakt upp genom taket som ett orangefärgat eldklot, försökte förstås alla de vanliga organisationerna ta på sig skulden. Först hörde IRA av sig, sedan PLO och så gasverket. Till och med British Nuclear Fuel utfärdade en kommuniké som hävdade att läget var under kontroll, att det knappt var någon radioaktiv strålning att tala om och att olycksplatsen i själva verket var ett trevligt utflyktsmål för hela familjen - innan de till sist tvingades erkänna att de faktiskt inte hade ett dugg med saken att göra.
Man kunde inte finna någon rimlig förklaring till händelsen och slutligen karaktäriserades den som "ett guds verk".
Men vilken gud? tänkte Dirk Gently. Och varför? Vad för slags gud skulle väl försöka hinna med 15.37- planet till Oslo? Kunde det möjligen vara de odödliga gudarna Tor och Oden? Och vad skulle de i så fäll ha med skivbolagsjuristen Draycott och bestsellerförfattaren Howard Bell att göra?
Dirk Gently är tillbaka! Med sin svarta läderrock, sin röda hatt och sin holistiska syn på privatdetektivyrket ger han sig i kast med ett bokstavligen huvudlöst komplicerat fall som är en riktigt het potatis.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 38
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Kristiandstads Boktryckeri AB
Antal sidor 284
Orginaltitel The long dark tea-time of the soul
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1988
Notes
Första svenska uppl. 1989