Organisation Proteus - Morris L. West (1980)
ISBN 9100448672
Genre Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1980
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Handling
John Spada, chef för ett av världens stora multinationella företag, har gjort sig en enorm, personlig förmögenhet. Men han är en man med ideal och han har också skapat en hemlig organisation, Proteus, för att bistå diktaturens offer, befria politiska fångar etc. Metoderna man använder sig av sträcker sig från diplomati till mord.

Spada står på höjden av sin bana då situationen plötsligt försämras: han förlorar köntrollen över styrelsen i sitt företag, hans dotter Theresa, fattigläkare i Buenos Aires, arresteras, och kort därefter kidnappas hennes man Rodolfo.

I New York utsätts Spada för hämnd. Han har mirakulöst undkommit några mordförsök men nu slår hans fiender till på ett fruktansvärt sätt. John Spada svär att hämnas. Med iskall vrede skrider han till verket och de dramatiska och tragiska konsekvenserna utgör höjdpunkten i Morris Wests fascinerande roman.

MORRIS WEST föddes 1916 i Australien men bor i dag omväxlande i England och på Sicilien. Med berömda romaner som Djävulens advokat och Fiskarens skor har han vunnit en miljonpublik världen över.

ORGANISATION PROTEUS är en sann tidsthriller, oroande aktuell och oupphörligt fängslande.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1476
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 280
Orginaltitel Proteus
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1978
Notes
Månadens Bok