Passadernas ö - Morris L. West (1977)
ISBN 9100419893
Förlag Bonnier
Tryckt år 1977
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Else Lundgren
Omslag Norman Myers
Handling
Passadernas ö ligger någonstans i Stilla Oceanen, okänd för alla utom några polynesiska hövdingar som enligt urgamla insikter kan navigera sig dit. Gunnar Thorkild, professor i polynesiska språk och historia, med norsk far och tahitisk mor (hans morfar är en av de hövdingar som äger kunskap om den hemlighetsfulla ön) har framlagt en avhandling i vilken han söker bevisa att detta inte är några hugskott, och han är fast besluten att praktiskt bevisa öns existens.
En rik sponsor ger Gunnar möjlighet att förverkliga sin plan. Med ett välutrustat fartyg, med sin morfar som navigatör och en handfull män och kvinnor styr han mot det okända målet. När fartyget är inom räckhåll för ön förliser det.
All förbindelse med omvärlden är bruten. Gunnar och hans följeslagare måste med primitiva medel sörja för sin tillvaro, samtidigt som de oförtrutet arbetar på byggandet av en båt som ska föra dem tillbaka till civilisationen. Och samtidigt avslöjar ön undan för undan sina hemligheter, sällsamma, skrämmande, och likväl gripande och djupt meningsfyllda...

Morris West, författaren till berömda succéromaner som Djävulens advokat, Salamandern och Harlekin, återkommer med en färgstark äventyrsroman som också ger en bild av nutidsmänniskans möjligheter att överleva i den värld på gott och ont som hon själv skapat.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1474
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 298
Orginaltitel The Navigator
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1976