Reflex - Francis, Dick (1982)
ISBN 9146140956
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1982
Format Inbunden (215 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Göte Göransson
Handling
Philip Nore har en egendomlig bakgrund. Han är son till en förtjusande men äventyrligt lagd kvinna. Han har aldrig haft något hem utan ständigt blivit bortlämnad till mammans vänner - ibland över några dar, ofta för flera veckor. Hos Duncan och Charlie, två fotografer, blir han kvar i tre år - tills mamman i all hast hämtar honom och placerar honom hos en familj på landet. Samma kväll lär sig Philip mocka i en hästbox och morgonen därpå börjar han rida.
Philip bär spår av sin bakgrund samtidigt som han har nytta av den. Den ger honom ett yrke och en hobby. Han är reserverad, litar inte riktigt på någon och törs inte planera för framtiden. Som trettiotvååring har han egentligen bara två krav på livet: att kunna försörja sig hyggligt som jockey och att få tid och medel över att ägna sig åt fotografering.
En dag blir han uppsökt av en ung advokat som ber honom ta kontakt med sin mormor, som ligger för döden. Samtidigt mister en av hans ryttarkamrater sin far vid en bilolycka. Den omkomne är en legendarisk, förargligt överlägsen och illa omtyckt fotograf, verksam i hästkapplöpningsvärlden. De två händelserna har inget med varandra att göra men sammantagna leder de till följder ingen kunnat ana - allra minst Philip Nore som plötsligt blir nyckelperson i ett komplicerat och dödligt farligt spel.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 424
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Tryckeri AB Norden
Antal sidor 288
Orginaltitel Reflex
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1980