Revansch - Francis, Dick (1987)
ISBN 9146153500
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1987
Format Inbunden (230 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Anders Söderberg
Handling
Dick Francis senaste böcker har kanske fått den läsare som älskar hästar och dramatiska tävlingsscener att förtvivla. Men, lugn, än har inte Dick Francis hängt jockey-dressen på väggen. Hans tjugofemte bok kommer att tilltala läsare av alla slag. Huvudpersonen är en professionell steeple-chaseryttare - en som hanterar hästar på det sätt som Dick Francis romanhjältar bör!

Kit är en av Englands mest framgångsrika ryttare. Han rider för många olika hästägare, bland dem också en medelålders prinsessa med porslinsmjuk hy, utrustad med en "kraftfull" kvinnlighet och en påtaglig likhet med den engelska drottningmodern. Kit rider mycket och på många olika banor. Hans hästar har alla vackra namn och smickrande stamtavlor. Den ena framgången följer den andra.
Naturligtvis finns ett brott, en thrillerhistoria, invävd i handlingen. Kits tvillingsyster, med vilken han en gång i tiden delade en telepatisk närhet, är gift med en framgångsrik tränare. Denne utsätts för en förtalskampanj av en mindre nogräknad skandaltidning och rörelsen drivs till en föga ärorik konkurs. Banken stoppar sina krediter och foderfabrikanten ställer in sina leveranser. Hästägarna börjar dra öronen åt sig.
Hela händelsekomplexet vore utan tvekan en sak för en erfaren jurist, men Kits släktingar vill ändå att just han undersöker hela frågan.
Kit råkar snart i svårigheter och erfar att allt långtifrån är så enkelt som han från början trodde. Det rör sig om stora pengar, och om heder. Kits engagemang för honom till en uppgörelse med svågerns pappa, en hårdhudad finansiär, och till ett mindre behagligt möte med en tidningsmagnat. Kit börjar ta risker för att komma undan. Han bemästrar inte hela situationen och tar till en början oerhört mycket stryk...

Revansch är en av Dick Francis stora böcker. Handlingen är, som vanligt, väldokumenterad och mycket övertygande, miljöskildringarna helt enkelt mästerliga.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 428
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Schmidts Boktryckeri AB
Antal sidor 290
Orginaltitel Break In
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1985