Mot alla odds - Francis, Dick (1979)
ISBN 9146134425
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1979
Format Inbunden (220 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Jan Bohman
Omslag Rolf Dahlström
Handling
Tre polisbilar och en ambulans med ödesdigert roterande blåljus står utanför Donalds hus, då Charles Todd kommer för att besöka honom och hans charmiga hustru Regina. Charles och Donald är kusiner. Det har varit inbrott i huset och Regina har råkat överraska tjuvarna. Nu är hon död - brutalt mördad och huset är skövlat.
Några veckor senare blir Charles bekant med Maisie Matthews, en parant och välbärgad änka, vars hus nyligen
brunnit ned till grunden.
Charles finner snart att polisen inte riktigt tror på Maisies uppgifter och - vilket upprör honom ännu mer - inte heller på Donalds. De misstänks båda, var och en på sitt håll, för att ha del i händelserna. Charles finner också ett annat samband. Både Donald och Maisie har nyligen besökt Australien där de båda köpt dyra tavlor av en mycket berömd målare, känd för sina hästmotiv. Tavlorna hör till det som stulits och brunnit upp.
Charles inser att beröringspunkterna inte är tillfälligheter och beslutar sig därför att resa till Australien. En intensiv jakt med ständigt stegrat tempo, där den som jagar och den jagade ibland byter roller, för Charles över stora delar av landet mot en lika oväntad som effektfull upplösning.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 432
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Tryckeri AB Norden
Antal sidor 226
Orginaltitel In the Fame
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1976