Hopp - Deighton, Len (1998)
ISBN 9132322704
Förlag B. Wahlström
Tryckt år 1998
Format Inbunden (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Peter Lindforss
Omslag Joe Partridge
Handling
Sent en kväll ringer det på Bernard Samsons dörr. En svårt knivskuren man stapplar in i våningen som Bernard och hans hustru Fiona fick i arv efter Fionas syster Tessa sedan hon mördats i öst. Strax därpå dyker den mystiske George Kosinski - Tessas man - upp och tar hand om den döende exilpolacken. För att sedan försvinna spårlöst.
Detta bildar upptakten till en lika skrämmande som bisarr jakt genom ett vintrigt Östeuropa före murens fall - en jakt på en desperat man och ett sökande efter en sanning som glider undan lika snabbt och oväntat som snösjoken faller från taken på de förfallna husen i Warszawa.
Fångad mellan det förflutna och framtiden och de två kvinnor han älskar hamnar Bernard Samson i centrum av ett spel som han bara kan spela på ren intuition, ett spel där orden vän och fiende inte längre tycks ha någon innebörd.

"Hopp" är andra delen i den senaste spiontrilogin om den ärrade, illusionslöse agenten Bernard Samson. Liksom de övriga böckerna är "Hopp" utformad för att kunna läsas utan referenser till de tidigare romanerna om Bernard Samson.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 315
Read It Yes
Product Details
Serie Bernard Samson
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 279
Orginaltitel Hope
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1995
Notes
Andra delen i den tredje trilogin (Tro, Hopp och Kärlek) om Bernard Samson

Första svenska uppl. 1998