Tro - Deighton, Len (1998)
ISBN 9132323271
Förlag B. Wahlström
Tryckt år 1998
Format Kartonage (230 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Peter Lindforss
Omslag Joe Partridge
Handling
Året är 1981. Bernard Samsons hustru Fiona är äntligen tillbaka i hans liv, efter sina år som dubbelagent i öst. Fiona har svårt att komma över Bernards kärleksaffär med Gloria, den unga, vackra kollegan som nära nog kunde vara hans dotter.
Så skickas Bernard från USA tillbaka till ett Östberlin som ännu står under kommuniststyre. Där, i det nedslitna, gråkulna Berlin som han fortfarande älskar, får han ett mystiskt uppdrag där frågan om vem och vad han egentligen söker blir allt mer akut.
Jakten går vidare på båda sider muren och vän och fiende går inte längre att skilja åt. Bernard kan inte lita på sina chefer, inte på sin äldste vän, Werner Volkmann. Men det som plågar honom mest är att han inte heller nu vågar lita på sin hustru. För Fiona spelar sitt eget spel och Bernard har bara sig själv och sin intuition att sätta tro till.

Den ärrade, illusionslöse agenten Bernard Samson är tillbaka i den första delen av en ny spiontrilogi. Boken knyter direkt an till "Spion-kroken". Liksom de övriga böckerna är "Tro" utformad för att kunna läsas utan referenser till de tidigare berättelserna om Bernard Samson.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 314
Read It Yes
Product Details
Utgåva 1. kart. uppl.
Serie Bernard Samson
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 320
Orginaltitel Faith
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1994
Notes
Första delen i den tredje trilogin (Tro, Hopp och Kärlek) om Bernard Samson

Första svenska uppl. 1997