Hemmafronten - Davis, Patti (1986)
ISBN 9177064526
Förlag Richter
Tryckt år 1986
Format Inbunden (185 x 120 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Carla Wiberg
Omslag Gabriel Molano
Handling
Beth Canfield är en typisk amerikansk collegetjej som inget hellre vill än att dra jämnt med sina föräldrar, träffa en kille som hon kan älska och dela sitt liv med i ostördhet - utan politisk inblandning.
Men politiken har ända sedan Beths barnsben varit hennes fars liv, och när Robert Canfield blir vald till guvernör i Kalifornien rasar hela Beths värld, något som en del väninnor på college inte kan förstå - hon är ju nästan en kunglighet nu och får åka i limousiner!
Beth börjar så småningom bli politiskt intresserad - förmodligen ett arv från fadern. Problemet är bara att hennes åsikter går stick i stäv med föräldrarnas. Men är det egentligen så konstigt? Det har dragit sig ihop till krig i Vietnam och hennes pojkvän har åkt dit samtidigt som hennes studentkamrater är skärrade när man slumpmässigt väljer ut vem som ska skickas i väg och delta i ett krig som de är motståndare till.
Beths mor, Harriet, är en viljestark kvinna och sätter lojaliteten till sin make i första rummet. Hon delar hans stora dröm att nå Vita huset, men betraktar sin dotter som ett hot mot deras framtidsplaner.
Beth måste göra ett svårt val. Ska hon välja det liv hennes berömda föräldrar föredrar eller ska hon leva som en självständig, vanlig tjej på det sätt som hon känner är bäst för henne själv?
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 266
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 320
Orginaltitel Home front
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1986