Himmelsöga - Arne Dahl (2007)
ISBN 9789100104191
Genre Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 2007
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Anders Timrén
Handling
Det är sensommar i Stockholm 2006. Rikskriminalens speciella enhet för våldsbrott av internationell art, emellanåt känd som A-gruppen, väntar med visst vemod in hösten. Ett föga uppseendeväckande rån i en videobutik på en bakgata ändrar på den saken. En övervakningskamera fångar förloppet, och bakom rånet tonar någonting fram som får vittgående konsekvenser. En märkvärdig, skrämmande form av brottslighet blottas sakta och tvingar A-gruppen att konfronteras med samtidens allt mer absurda fixering vid yta och sken.
Samtidigt dras den forne A-gruppsmedlemmen Paul Hjelm in i en internationell här-va. En högt uppsatt chef inom säkerhetspolisen försvinner abrupt, och Hjelm sätts på att försöka hitta honom. I takt med att han sugs mot de globala konflikternas dolda epicentrum tvingas han hantera frågan om hur man försvarar sig mot ondskan utan att själv bli ond. Måste verkligen demokratin alltid försvaras med odemokratiska medel?

Eftersom Himmelsöga är den tionde boken i Arne Dahls internationellt prisbelönade serie om A-gruppen återstår ett mysterium: Blir Himmelsöga verkligen den sista boken i sviten? Är den märkliga sagan om pseudonymen Arne Dahl härmed över? Svaret finns i Himmelsöga...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1652
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 409
Orginaltitel Himmelsöga
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2007
Notes
Originalupplaga 2007