I krokodilens bo - till det innersta av Nya Guinea med Benedict Allen - Allen, Benedict (1989)
ISBN 9137097253
Förlag Forum
Tryckt år 1989
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Per Nyqvist
Omslag Paul Eklund
Handling
En trollkarl på Nya Guinea skådar in i framtiden och ser att Benedict Allen kommer att vara med om en hemlig initiationsrit. Allen är skeptisk, men trogen sitt minst sagt äventyrliga sinnelag beslutar han sig för att göra ett försök. Trots allt har han ju kommit till Nya Guinea för att besöka isolerade byar och dela de inföddas villkor.
Tidigare har han besökt den avlägsna obinistammen, där han och hans vägvisare fick ett hjärtligt mottagande. Den dröjde dock inte länge förrän de hals över huvud tvingades fly för livet in i den skyddande djungeln. Denna erfarenhet avskräcker honom emellertid inte, utan verkar snarare som en sporre.
I byn Kandengai spärras han in i det hus - "krokodilens bo" - där ceremonin ager rum. Tillsammans med de pojkar som ska upptas som vuxna medlemmar av samhället genomgår han smärtsamma manbarhetsprov. I flera veckor utsätts de för daglig prygel, och deras hud tatueras med hjälp av vassa bambustickor. Ärren bildar ett krokodilmönster över kroppen. Äntligen har de inträtt i männens värld.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 62
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 298
Orginaltitel Into the crocodile nest
Original Subtitle A journey inside New Guinea
Original Publication Year 1987