Doktorn kokar över - Gordon, Richard (1973)
ISBN 9100382167
Förlag Bonnier
Tryckt år 1973
Format Inbunden (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Else Lundgren
Handling
St Swithins ärevördiga sjukhus har visserligen alltid varit en tummelplats för erotiska förvecklingar, men alla små eskapader förbleknade inför det som blev följden av att Stella Gray, det blonda bombnedslaget, blev anställd på röntgen. Inte nog med att hon förvred hjärnan på ett otal underläkare och studenter det var genom henne som en röntgenplåt kom att förväxlas. Röntgenplåten i fråga antogs avslöja gamle sir Lancelot Spratts inre organ och utvisade obönhörligt att han bara hade ett halvår att leva.
Innan det fatala misstaget hunnit rättas till hade sir Lancelot rustat sig att använda sina återstående livsdagar på bästa sätt: han hade vänt upp och ned på sin gamla kirurgavdelning, brutalt väckt rektorn ur hans dagdrömmar om ära och adelstitel och varit på vippen att gifta sig med sin gamla översköterska, med vilken han delar ljuva minnen från en vecka på en fransk badort under drottning Elisabeths kröningssommar.

Doktorn kokar över är sin långa rad av föregångare angenämt lik, ett enda pärlband av uppfinningsrika och halsbrytande farsupptåg, berättad i högt och friskt tempo och med äkta engelskt gemyt.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 475
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 212
Orginaltitel Doctor on the Boil
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1970