Doktorn på hjärnan - Gordon, Richard (1975)
ISBN 9100400319
Förlag Bonnier
Tryckt år 1975
Format Inbunden (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Else Lundgren
Omslag Arthur Robins
Handling
Sir Lionel Lychfield, St. Swithins rektor, sitter just på sin expedition och skriver en dödsruna över sin företrädare i ämbetet, Sir Lancelot Spratt - och bara några rum därifrån strävar Sir Lancelot med en minnesteckning över sin efterträdare. Deras förehavanden får snart sin fullt naturliga förklaring men faktum är att alltsedan Sir Lancelots stora champagneparty för lärare, studenter och sköterskor har ingenting varit sig riktigt likt på St. Swithin. Champagnens erkänt moralupplösande effekt tycks ha sökt sig långt ned i alla personalkategorier: rektorns dotter
blev otvivelaktigt med barn i samband med festen, och sjukhusets psykiater och hans mystiska blonda sekreterare har sedan dess kommit att spela en ödesdiger roll i både Sir Lancelots och Sir Lionels liv. Sir Lionel är dessutom fullt upptagen av drömmar om att bli kansler för ett universitet medan Sir Lancelot gång på gång med en vinterstorms okuvliga kraft sveper genom St. Swithin och får den ärevördiga institutionen att vackla i sina grundvalar . .

Doktorn på hjärnan är den tionde i raden av doktorböckerna, som nu har börjat göra sitt segertåg i dramatiserad form också i svensk TV: Den är sina föregångare fullt värdig - en ystert snurrande farskarusell, sprängfylld av festliga förvecklingar och champagnegnistrande humör.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 476
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 214
Orginaltitel Doctor on the Brain
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1972