Doktorn i klistret - Gordon, Richard (1963)
Förlag Bonnier
Tryckt år 1963
Format Inbunden (195 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Elsa Mossner
Översättning Mons Mossner
Omslag Martin Gavler
Handling
Doktor Grimsdyke borde vara nöjd. Han har just mönstrat på som skeppsläkare på lyxkryssaren M/S Capricorn. Ombord finns också den kvinna han älskar med hela den grimsdykeska glöden, den tjugoettåriga fotomodellen Ophelia. Men Grimsdykes lycka är inte ostörd. Hans rival Basil Beauchamps har också mönstrat på - som uppassare. Grimsdyke gör aktningsvärda försök att hålla Basil från Ophelia - försök som slutar med en vild farskarusell. I denna blandar. sig också den barske sjöbjörnen George Spratt, bror till Grimsdykes gamle lärare sir
Lancelot och en förmögen amerikansk dubbelänka, mrs Sibyl van Barn.
Denna uppskakande och händelserika kryssning är blott en av de prövningar som vännen Grimsdyke råkar ut för på sin törnbeströdda stig. Den vackra Ophelia fortsätter att vara föremål för männens ömma låga. Men framför allt dras Grimsdyke in i den temperamentsfulle sir Lancelots besvärligheter. Verkligt illa ut råkar sir Lancelot när han av en inbillningssjuk f.d. patient åtalas för att ha felbehandlat denne. I den muntra domstolsscenen står sir Lancelots utnämning till ordförande i Kungliga Läkarsällskapet på spel.
I Doktorn i klistret möter vi en Richard Gordon i högform. Den som läst hans tidigare "doktor"-böcker vet att Gordons förmåga att skapa kaotiska situationer är oöverträffad. Doktor Grimsdykes nya äventyr kommer att ge upphov till många glada skratt. .
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 477
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 219
Orginaltitel Doctor on Toast
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1961
Notes
Bokklubben Svalan 77