Mikael Hakim - nio böcker om Mikael Ludenfots eller Mikael el-Hakims liv åren 1527-38 sedan han bekänt sig till den ende guden och trätt i Höga portens tjänst - Mika Waltari (1983)
ISBN 9146144714
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Örnulf Tigerstedt
Omslag Björn Landström
Handling
Med en aldrig sinande fantasi och med levande kunskaper har Mika Waltari på ett lysande sätt förnyat den historiska skälmromanen. Mikael Ludenfot och hans armstarke broder Annti är ett äventyrarpar som redan har vunnit internationell ryktbarhet med sina strövtåg i 1500-talets kaotiska Europa.
Om hur det kommer sig att de tar turbanen och träder i Höga Portens tjänst och allt vad som därefter tilldrar sig berättas i Mikael Hakim med humor, spänning och diktarglädje, fullt i nivå med den i den första boken om de båda kumpanerna. Mikael hamnar först i det osmanska rikets gränsmarker och bidrar till att erövra det fjärran Alger åt sultanernas sultan - en spionage- och femtekolonnaffär med såväl festliga som grymma poänger. Han kallas sedan till Istanbul och deltar i det stora fälttåget mot kristenheten och den ryktbara belägringen av Wien. Efter hemkomsten fängslas han av intrigerna i seraljen, vilka i än högre grad lockar hans sällsamma och svekfulla hustru, spåkvinnan Giulia med de olikfärgade ögonen. Slutligen bevittnar de från var sitt håll hur storvesiren Ibdrahims lyckostjärna dalar och slocknar. Romanens upplösning med dess obönhörliga förvecklingar och ödesmättade händelser har en skakande dramatisk kraft och spänning.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1515
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Fingraf AB
Antal sidor 677
Orginaltitel Mikael Hakim
Original Country Finland
Orginalspråk Finska
Original Publication Year 1951
Notes
Av författaren auktoriserade förkortningar.