Mikael Ludenfot - hans ungdoms öden och äventyr i många länder intill år 1527, sanningsenligt framställda av honom själv i tio böcker - Mika Waltari (1983)
ISBN 9146144692
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Handling
Mikael Ludenfot är en fattig djäkne av tvivelaktig börd och med skamfilat anseende. Han råkar ut för många märkliga, hemska och dråpliga äventyr i 1500-talets Europa. Han drar ut i världen med de bästa föresatser och blir en fredlös man i många länder. Tillsammans med sin armstarke vän, styckjunkaren Annti, svingar han oräkneliga bägare och tömmer ett stort antal främmande penningpungar. Stockholms blodbad, tyska bondeupproret och plundringen av Rom får i honom ett vaket ögonvittne och en beskäftig statist. Män av dignitet - Luther och Erasmus, kejsar Karl V och Kristian Tyrann, Paracelsus och Hemming Gadh har minnesvärda mellanhavanden med den bleke skrivaren.

Mikael Ludenfot är en historisk roman fylld av frodig humor, våldsam spänning och festlig fabuleringsförmåga. Mika Waltaris fantasi firar triumfer i boken om djäknen från Åbo. Mikael Ludenfot är en värdig efterföljare till Mika Waltaris berömda Sinuhe egyptiern.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1514
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Fingraf AB
Antal sidor 558
Original Country Finland
Orginalspråk Finska
Original Publication Year 1949
Notes
Realisationsuppl.