Det mörka, klara vattnet - Patricia Wrightson (1981)
ISBN 9175740435
Genre Fantasy
Förlag Sjöstrand
Tryckt år 1981
Format Kartonage (215 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Handling
Wirrun, pojken som tillhörde Australiens urbefolkning, arbetade på en pub när kallelsen kom från hans folk. Egendomliga händelser hade observerats djupt inne i landet: på en plats hade ett vattenhål blivit torrt, samtidigt som ödemarken börjat blomstra på ett annat ställe. Och andarna färdades långt bort från sina vanliga platser. Människorna var oroliga och de skickade efter Wirrun eftersom han tidigare haft kontakter med andarna.
Wirrun ville inte gärna komma. Han ansåg sig inte vara vuxen en så stor uppgift och han hade dessutom egna problem - en sång som lockade och förföljde honom, som kom från ingenstans och ville dra honom bort.
Han gjorde slutligen vad hans folk bad om, och tog med sig sin vän Ularra till hjälp. Han fann snart att folkets och hans problem var detsamma, och både han och Ularra fick betala ett högt pris för att lösa det. Men detta var bara början; Wirrun skulle komma att göra ännu en upptäckt, en som skulle förändra hela hans liv.

DET MÖRKA, KLARA VATTNET är en helt självständig roman, men Wirrun spelar också huvudrollen i Patricia Wrightsons förra och mycket uppmärksammade roman Isen kommer som även den behandlar mötet mellan en uråldrig kultur och den moderna civilisationen i Australien.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1490
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Vänersborgs Boktryckeri AB
Antal sidor 291
Orginaltitel The Dark Bright Water
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1978