Kardinalens hemlighet - Philippe Van Rjndt (1985)
ISBN 917706030X
Förlag Richter
Tryckt år 1985
Format Inbunden (185 x 120 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Tommy Schinkler
Handling
Medan mörkret faller över Warszawa står en stor människomassa och väntar tyst och tålmodigt utanför en kyrka. Det är julnatt, och personen de väntar på är Kardinal Stamslawski - mannen som blivit en symbol för deras frihetslängtan.
Samtidigt, en bit därifrån, ligger en gammal kvinna på sin dödsbädd. En präst sitter bredvid henne, och för honom avslöjar hon någonting som hon burit med sig som en tung börda hela sitt liv - hemligheten om Kardinalens förflutna...
Medan prästen ger sig ut i Europa för att få bevis för att det kvinnan berättat är sant, blir Stanislawski själv indragen i omtumlande händelser. Han hotas till livet, han flyr ut ur Polen, han dras in i en kamp där friheten för individer, folkslag, ja hela nationer står på spel.
Vid sin sida har han den vackra agenten och konstkännaren Anna Letelier och den världsberömde amerikanske kirurgen Michael Turner. Deras kamp för dem världen runt och slutligen in i själva hjärtat av den hemlighetsfulla Vatikanstaten.
Men de slåss hela tiden mot tiden. För det finns människor som är ute efter Kardinalens hemlighet. Och får de tag i nyckeln till hans förflutna först, kommer de att använda den till att krossa honom...

Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1185
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 360
Orginaltitel Samaritan
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1983