Katastrofen - Wilbur Smith (1980)
ISBN 9100450138
Genre Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1980
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sven-Ingmar Petterson
Handling
I Antarktis väldiga ismassor har en Iyxkryssare gått på grund. Fartyget måste fort bärgas men en fruktansvärd storm gör företaget nästan omöjligt. Det är en utmaning som Nick Berg inte kan dra sig undan. För honom gäller det inte bara stora pengar, det gäller också hans heder som man.

Katastrofen är en actionpackad roman där handlingen i snabbt tempo förs från de stormpiskade polarvattnen till de afrikanska strändernas dånande dyningar, från den tryckande spänningen i en engelsk domstol till Karibiska Havet där en av vår tids största katastrofer hotar.

Wilbur Smith räknas till världens främsta författare av äventyrsromaner. Han är uppvuxen i Rhodesia, bor nu i Sydafrika, där flera av hans böcker svartlistats. Hans romaner går alltid upp i topp på den engelska bestsellerlistan och hans böcker filmas. I Wilbur Smith får den svenska publiken nu möta en författare i samma mästarklass som Alistair MacLean.

Katastrofen är berättelsen om desperat kamp mot naturens krafter, mot vind och hav men också om kampen mellan två män, om samma kvinna och om samma makt.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1259
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 283
Orginaltitel Hungry as the Sea
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1978
Notes
Förkortad version