Diamantsvärdet och träsvärdet - del 1 - Nikolaj Danilovic Perumov (2007)
ISBN 9188858294
Genre Fantasy
Förlag Ersatz
Tryckt år 2007
Format Inbunden (245 x 150 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Britt-Marie Ingdén-Ringselle
Omslag Peter Bergting
Handling
Profetia
När De två bröderna har befriats upphör tiden. Dankernas folk skall drivas till förtvivlans rand. När mindre än en handfull återstår kommer deras vedergällning.
- Dankernas orakel

SEDAN århundraden har människornas kejsardöme härskat med våld och fruktan över gnomer, friborna, orcher och danker.
Tronen stöds av Regnbågen, en magisk orden med nästan obegränsad makt över rikets invånare - till och med över den nyblivne kejsaren, som plågas av grymma barndomsminnen. Många ruvar på hämnd i denna gamla värld som för länge sedan övergivits av det godas himmelska makter och nu översvämmas av hamnskiftare, gengångare, andeväsen och ett otal namnlösa varelser.

En höstdag strax före det årliga Dödsregnet kommer en ung adept till provinsstaden Chvalin i norr. Han skuggas av Fess, utsänd av Grå förbundet, en liga av legoknektar som säljer sina tjänster till högstbjudande. Strax därpå anländer en liten karavan, anförd av gnomen Sidri, friborne KhanTorog och trollkvinnan Tavi, samtidigt som ett cirkussällskap skyndar genom Drungskogen för att hinna fram innan Regnet börjar falla.

Händelserna följs av den inspärrade krönikören i katakomberna under Isflammans kyrka. Han ser vad som håller på att ske, och han borde inte, men kan inte låta bli att lägga sig i förloppet...

NICK PERUMOV är Rysslands främste fantasyförfattare. Hans böcker har sålt i över 4 miljoner exemplar och år 2004 valdes han till Europas bäste inom genren.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1611
Read It Yes
Product Details
Tryckning 3
Serie Svärdens väktare
Tryckt av Spindulys
Antal sidor 396
Original Country Ryssland
Orginalspråk Ryska
Original Publication Year 2000
Notes
Del 1 av 8 i serien Svärdens väktare.
Första svenska upplaga 2006