Mellan sommarens längtan och vinterns köld - Leif G.W. Persson (2003)
ISBN 9164200760
Förlag Piratförl.
Tryckt år 2003
Format Kartonage (215 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Johannes Molin
Handling
En fredagskväll i november faller en amerikansk journalist ut genom fönstret på femtonde våningen i det studenthem
Stockholm där han tillfälligt hyrt ett rum. Som självmord betraktat är det ett närmast idealiskt fall och Stockholmspolisens utredare behöver bara ta en snabbtitt för att komma fram till det logiska och självklara beslutet att skriva av ärendet. Det finns till och med papper på saken eftersom den avlidne haft den goda smaken att efterlämna ett självmordsbrev. Ett lite märkligt brev, förvånansvärt välskrivet med tanke på sammanhanget och närmast poetiskt i tonen: Jag har levt mitt liv mellan sommarens längtan och vinterns köld.
Men polisintendenten vid rikskriminalen Lars Martin Johansson kan inte släppa fallet - han har dessutom själv blivit indragen på ett både oväntat och obegripligt sätt. Och det som började som ett vanligt rutinärende förvandlas på underliga vägar till Sveriges genom tiderna största mordutredning.
Det är en både förskräckande och fascinerande roman som leder läsaren in i polisens vardag när den är som värst, en värld full av cynism och rå jargong. Men det är också en historia som ger häpnadsväckande inblickar i de vindlande intrigerna på hög polisiär och politisk nivå.

Leif GW Persson är kriminolog och professor i polisforskning vid Rikspolisstyrelsen. Han har tidigare utkommit med de numera klassiska polisromanerna Grisfesten, Profitörerna och Samhällsbärarna.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1135
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av WS Bookwell
Antal sidor 575
Orginaltitel Mellan sommarens längtan och vinterns köld
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2002
Notes
Originaluppl. 2002