Storm över Eden - Belva Plain (1985)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1985
Format Inbunden (225 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Anna Pyk
Omslag Craig Nelson
Handling
Solen gick ner över paradiset. I det brinnande kvällsljuset såg hon St. Felice försvinna i en glödande eldboll vid horisonten.
Teresa Francis var inte mer än ett barn själv när hon gjorde den långa resan över havet för att föda sitt ovälkomna barn. En svart yngling hade besudlat hennes kropp. Så hette det. Familjeäran var fläckad.
Teresa gifter sig och får fler barn, men för alla gömmer hon sin mörka hemlighet om gossen som fötts i
lönndom och lämnats kvar hos den svarta tjänarinnan. En pinande fråga förföljer henne genom hela livet; Vad blev det av honom?
En dag skall den mörkhyade okände sonen korsa familjens väg. Så har det siats. En dag skall två unga män stå ansikte mot ansikte och förundrade känna att de älskar varandra som bröder - likväl är de ovetande om att de verkligen är bröder. Så lika i anden - så olika hudfärgen.
I det vidare perspektivet finns de stora svåra samhällsfrågorna; nu tätnar skuggorna över St. Felice, paradisön i Karibiska havet. Motsättningarna mellan den vita härskarklassen och det svarta proletariatet, slavättlingarna, blir allt större - ingen tycks längre kunna hindra den våldsamma urladdning som alla fruktar.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1147
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 392
Orginaltitel Eden Burning
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1982