Mary, Mary - Julie Parsons (2000)
ISBN 9100573639
Förlag Bonnier
Tryckt år 2000
Format Kartonage (225 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Nille Lindgren
Omslag Marina Mattsson
Handling
Det är en het sommarkväll i Dublin. En orolig mamma ringer till polisen och anmäler att hennes 20-åriga dotter är försvunnen.
En vecka senare har oron stegrats till hysteri. Då gör en gammal man som rastar sin hund nere vid floden ett fasansfullt fynd.
Nu startar jakten på den som våldtagit, skändat och dödat den unga Mary.

Kriminalinspektör McLoughlin leder mordutredningen. Länge famlar han och hans medarbetare i blindo, Marys mördare har skickligt undvikit att lämna några spår efter sig. McLoughlin koncentrerar spaningarna till den mördades mor, Margaret, för att därigenom komma närmare gåtans lösning. Snart inser han att intresset för henne har blivit mer än yrkesmässigt.

Finns det någon tröst? Kan det någonsin bli som förut? Finns det någon lindring i hämnden? De frågorna ställer sig Margaret, samtidigt som rättegången mot Marys mördare drar igång. Det blir en rättegång fylld av överraskningar både för de inblandade och för läsaren.


Julie Parsons har kallats "Irlands svar på Minette Walters". Mary, Mary är en förfärande och omskakande historia, berättad med stor skicklighet och psykologisk skärpa.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1141
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Fälth & Hässler
Antal sidor 363
Orginaltitel Mary, Mary
Original Country Irland
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1998
Notes
Även tillg. med tryckår: 19/25. tus., 2000