Draken och tigern - David Payne (1987)
ISBN 9137091247
Förlag Forum
Tryckt år 1987
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Anna Pyk
Handling
Sun I är son till en kinesisk kvinna och en amerikansk jaktflygare vilken efter kriget återvände till Amerika. På sin 21-årsdag får Sun I vetskap om sin bakgrund och skälet till att han placerades i ett taoistkloster i Sichuans avlägsna bergstrakter.
Sun I beslutar sig för att fara till Amerika. Han vill lära känna världen utanför klostret Ken Kuan och han vill lära känna sin far, Eddie Love. Efter en lång och äventyrlig färd når han så fram till målet och simmar iland på Manhattan.
Där möter han den nya världen - och Wall Street. Mötet blir berusande och föranleder Sun I att bryta sitt fattigdoms¬löfte för att spekulera på börsen. Till sin hjälp har han börshajen Aaron Kahn samt I Ching, Förändringarnas bok, med vars hjälp han försöker behärska börsindex. Tao mot Dow.
Sun I möter också kärleken i dess olika former. Den unga kinesiskan Yin-Mi väcker hans ömhet och beskyddarinstinkter medan hennes syster Li väcker hans lusta. Det blir Li som får Sun I att bryta sitt kyskhetslöfte.
Sun I lyckas över förväntan med sina affärer. Det enda som nu återstår är att finna fadern, Den Flygande Tigern...

En storartad äventyrsberättelse som på samma gång belyser konflikten mellan österländsk filosofi och västerländsk materialism. Det är en bok som bjuder på ett överflöd av infallsvinklar och frågeställningar. Kan frihet att... i själva verket vara frihet från...?
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1123
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 775
Orginaltitel Confessions of a Taoist on Wall Street
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1984