Slottet Gormenghast - Mervyn Peake (1979)
ISBN 9120058853
Genre Fantasy
Förlag AWE/Geber
Tryckt år 1979
Format Inbunden (220 x 145 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Åke Ohlmarks
Omslag Jan Ternald
Handling
Titus tronföljaren växer upp till ung man. Han är arvinge till det väldiga, uråldriga och förvittrande slottet Gormenghast. En labyrint av sten, ett skuggornas arv, ett fängelse.
Här lever han tillsammans med ett antal otroliga figurer. Några har redan dött, på hemska eller okända sätt. Många kommer ännu att drabbas av de katastrofer som hotar slottet. Ondskan driver sitt spel i en kamp om makten i slottet där den förrymde kökspojken Steerpike spelar en avgörande roll.
Vi får följa Titus från de vilda lekarna i slottets klassrum, genom besynnerliga ceremonier och olidliga ritualer för att inviga honom i rollen som sjuttiosjunde earl av Groan, under märkliga skådespel och fasaväckande upplevelser, in i det ofantliga slottets innersta hemligheter och fram till det dramatiska avgörandet när Titus tar sitt öde i egna händer.
Med oslagbar fantasi och originalitet, farsartad humor och svart satir, målas bilderna upp av slottet Gormenghast och dess säregna invånare och av de kusliga, spännande och säregna händelser som utspelas där.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1091
Read It Yes
Product Details
Utgåva 1. uppl.
Serie Gormenghast
Tryckt av Rahms Boktryckeri AB
Antal sidor 492
Orginaltitel Gormenghast
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1950
Notes
2:a delen i trilogin Gormenghast