Frälsaren - Jo Nesbø (2007)
ISBN 9789185625444
Genre Thriller
Förlag Pocketförlaget
Tryckt år 2007
Format Pocket (180 x 110 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Per Olaisen
Omslag Mattias Boström
Handling
En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?
Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget.
Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än...

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminal¬författare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren, i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1636
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Nörhaven Paperback A/S
Antal sidor 502
Orginaltitel Frelseren
Original Country Norge
Orginalspråk Norska
Original Publication Year 2005
Notes
Första svenska upplaga 2006