Den vita tigern - Robert Stuart Nathan (1987)
ISBN 9120076185
Genre Thriller
Förlag AWE/Geber
Tryckt år 1987
Format Inbunden (215 x 141 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Hans Granqvist
Omslag Kaj Wistbacka
Handling
Den högt uppsatta ministern Sun Shengs plötsliga död och hastiga begravning var ett mysterium. Officiellt dog han av hjärtinfarkt, men uppgifterna varierade. Sun Sheng var en mäktig kader, som hade varit med redan på Maos tid och spelat en framträdande roll under revolutionen. Han var en stor och ärorik man, en folkets tjänare. Ja, enligt Lu Hong, hans skyddsling och tillika polischef, var han en äkta hjälte.
Bland de sörjande ministrarna var De Tre Tigrarna. De hade varit Maos tidigaste livvakter - de stora omvändarna av förrädare och kapitalistiska medlöpare. De hade slagits med Sun Sheng om makten som råttor slåss om mat. Den hårdaste av dem var Wei Ye. Hon hade varit en av Maos favoriter, så blek och så liten, men totalt orädd.
Polischefen Lu Hong misstänker på goda grunder ett brott bakom Sun Shengs död. Hans efterforskningar leder honom till Centralkommitténs hemliga polis, rakt in i Den Vita Tigerns håla. Var det gamla mellanhavanden från befrielsekriget som nu gjordes upp? - I Yanan, bakom den japanska fiendens linjer, hade det funnits en förrädare. Hade gamle Sheng kommit förrädaren på spåren?
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1056
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Fälths Tryckeri
Antal sidor 462
Orginaltitel The White Tiger
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1987