Den rasande Roland - Folke Nystrand (1958)
Förlag Hökerberg
Tryckt år 1958
Format Inbunden (195 x 135 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Ove Dahlstrand
Handling
DEN RASANDE ROLAND är en modern svensk Münchhausen som lever högt på sin humor och sina fantastiska infall. Roland har många drag gemensamt med skälmromanens klassiske hjälte - han är djärv och oförvägen, han är kvick och uppslagsrik, han rör sig med elegans och världsvana i alla kretsar, och han är ständigt situationens herre.
Det är en sann fröjd att fara med honom på hans improviserade odyssé från Sandhamn till Nordafrika - via Paris, Rivieran och Italien. Det händer alltid något där han är - han får tillfälle att briljera som diplomat och finansman, är med om en polisrazzia på en nattklubb i Paris, underblåser revolutionära rörelser, prånglar ut falska frimärken, smugglar vapen, kidnappar en berömd skådespelerska och försöker att placera en svensk adelsdam såsom drottning på kungadömet Triponaicas tron, allt i de bästa avsikter och med de ädlaste motiv för ögonen.

DEN RASANDE ROLAND är en spännande, fartfylld och genuint rolig bok som kommer att hälsas med glädje av Frank Hellers och Wodehouses många vänner och beundrare runt om i Sverige.

FOLKE NYSTRAND är stockholmare till börden men trivs bäst söder om landsvägen, och sin humor har han odlat i autentisk Lundamiljö, där han också knåpat ihop en akademisk examen, som nu ger honom hans levebröd som lärare. Han är en berest man, som sett de flesta av Europas länder, och liksom Frank Heller tycks han ha en viss förkärlek för den franska Rivieran.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1070
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Svenska Tryckeriaktiebolaget
Antal sidor 234
Orginaltitel Den rasande Roland
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska