Vinprovarna - Jan Mårtenson (1979)
ISBN 9176428427
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1979
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Handling
"Jag stannade vid en av de stora öppningarna i tornmuren. Jag såg ut. Öppningen vette inåt borggården och över muren syntes vingården långt därnere. Någon meter från mig låg en annan del av tornet, i vinkel. Grova murgrönestammar klättrade uppför de skrovliga, grå stenväggarna. Armstjocka lianer bildade en matta över muren.
Då gick månen i moln och jag hörde steg bakom mig. Jag kände en hand i min rygg, en kraftig stöt, och jag föll handlöst ner i mörkret."

Antikhandlaren och antihjälten Homan deltar i en rundresa till några av de förnämsta franska vinslotten. Han blir allt starkare övertygad om att någon i denna grupp av gommens virtuoser är en mördare ...

Jan Mårtenson visar åter sin mästerliga förmåga att blanda det trivsamma med det hemska. Medan bouqueten av ädla viner förföriskt lyfter sig över sidorna tätnar misstankarna hos Johan Kristian Homan att ett mord har begåtts, och att fler kommer att begås; Homan axlar sin Sherlock Holmeskappa och går tappert riskerna till mötes, som vanligt tillsammans med sin vackra Siameskatt Cleo de Merode.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 994
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 185
Orginaltitel Vinprovarna
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1979
Notes
Originaluppl. 1979