Maktens vägar: Vägen bort - Bertil Mårtensson (1997)
ISBN 9188818160
Genre Fantasy
Förlag Replik
Tryckt år 1997
Format Kartonage (230 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Don Maitz
Handling
Det finns fortfarande de som inte vill tro att förvildade drakar en gång strövade genom världen. Inte heller tror de på skrämmor, istroll eller jagurer. Självklart har de aldrig ridit norrut på ett trolls axel eller flugit över bergen inkrupna i en jätteörns fjädrar. Har de mött isdrottningens blick? Har de forsat fram över glaciären burna av en flod som rinner så snabbt att den aldrig hinner frysa?
Det stora som sker, sker ofta tyst. Så även i munken Vesaurus sagokrönika om händelserna under den epok då det Gamla riket gick under.

Runt ett bord på värdshuset Stjärnan högt uppe i den bergs-kedja som kallas De Väldiga sitter fyra män. Deras ledare Jore bär en magisk, gyllene pilbåge och är äldre än han ser ut. Den magre, dystre Väjde vinner alltid i spel. Med sig har de vapenbröderna Rothjem och Jotum. De fyra är vana att ligga några steg före, men mörka skuggor faller in över världen och det är deras uppgift att slå tillbaka dem. Men hur strider man mot skuggor? Eller mot människor som gått i förbund med troll?
In ur snöstormen vacklar den unge Jarel, klädd som för en sommarkväll. Kanske kan han bistå dem i kampen. Men det finns ett problem: Vem är han? Han vet det inte själv.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 962
Read It Yes
Product Details
Serie Maktens vägar
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 245
Orginaltitel Maktens vägar
Original Subtitle Vägen bort
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1979
Notes
Del 1 av 3 i serien Maktens vägar
Originaluppl. 1980-1983. Första uppl. i denna version 1997