Jazz - Toni Morrison (1993)
ISBN 9171610499
Förlag Trevi
Tryckt år 1993
Format Inbunden (225 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Kerstin Hallén
Omslag Rolf Dahlström
Handling
Vid den artonåriga Dorcas begravning rusar en medelålders kvinna fram och försöker knivskära den döda. Kvinnan heter Violet och det är hennes man, Joe, som mördat flickan som varit hans älskarinna. Denna omskakande scen inleder Toni Morrisons roman Jazz som berättar historien om Violet och Joe Trace.

Slumpen förde dem en gång samman under det hårda arbetet på bomullsfälten i den amerikanska södern. De gifter sig och börjar drömma om ett bättre och annorlunda liv. Efter år av längtan kan de stiga på tåget som ska föra dem till det hägrande New York. Fyllda av hopp om en bättre framtid dansar de in i Harlem i takt med tågets gungande rytm. Men trots pulsen, dynamiken och mångfalden kan storstadslivet leda till själens ensamhet och med åren glider Violet och Joe allt längre ifrån varandra.

Toni Morrisons Jazz är en fascinerande berättelse som likt jazzens plötsliga infall och böljande rytmer rör sig fritt mellan dåtid, nutid och framtid. Olika livsöden i den amerikanska södern vävs samman med huvudpersonerna Violet och Joe och deras vardag i de svarta kvarteren i 1920-talets Harlem. Toni Morrison har lyssnat till och inspirerats av jazzens toner och hon berättar sin dramatiska historia på ett språk skimrande av poesi, styrka och musikalitet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1127
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Risbergs Tryckeri AB
Antal sidor 223
Orginaltitel Jazz
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1992
Notes
Fd biblioteksbok.

Även tillg. med tryckår: 2.-4. tr., 1993 ; 5. tr., 1994