Valeres Horn - Jordan, Robert (1994)
ISBN 9127037436
Genre Fantasy
Förlag Legenda
Tryckt år 1994
Format Inbunden (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Jan Risheden
Omslag Robert Widén
Handling
I århundraden har vandrande sångare berättat om jakten på Valeres horn. I talrika kväden prisas de tappra män som försökt finna det underbara hornet, vilket sägs ha förmågan att återkalla forntidens hjältar från de dödas rike. Nu är hornet återfunnet.

Ba'alzamon, det ondas härskare, som ligger fängslad i Shayol Ghul sedan trettio sekler, söker spränga sina fjättrar, och hans hantlangare förbereder hans återkomst. Draken, forntidshjälten, var en gång Ba'alzamons farligaste motståndare. Mörkrets tjänare jagar nu efter den man som kan vara den återfödde Draken, för när Tidens hjul vrider sig uppstår flydda åldrar på nytt och vaknar hjältar i nyfödd gestalt. Rand al'Thor, fåraherden från Tufloden, kan vara den man som profetian utpekar som den återfödde Draken och Ba'alzamon vill ha honom i sitt våld. Rand var med när Valeres horn återfanns och som ett mäktigt omen fann man då också det baner som varit Drakens! Och Rand känner hur han långsamt förändras, när krafter utom hans kontroll vaknar inom honom.
Då blir hornet stulet av Ba'alzamons tjänare och det måste återtas.

Robert Jordan har i Sagan om Drakens återkomst skapat en svit romaner som ständigt öppnar nya portar och överraskar sina läsare. Hans värld känns realistisk mitt i sitt fantasteri. Här ryms humor och allvar, spirande romantik och ondska kall som graven. Det är ingen värld i svart och vitt. Det onda har många fasetter och det goda kan i sitt fundamentalistiska raseri vara lika farligt. Valeres horn är en fristående fortsättning på de tidigare utkomna Farornas väg och Tidens hjul.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 685
Read It Yes
Product Details
Serie Sagan om Drakens återkomst
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 355
Orginaltitel The Great Hunt
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1990
Notes
Del 3 av Sagan om drakens återkomst.

Den Svenska utgåvan av The Great Hunt utges i två delar:
Del 1 Valeres Horn omfattar kapitel 1-24.
Del 2 Tomans Huvud omfattar kapitel 25-50.