Inte ens det förflutna - Anna Jansson (2008)
ISBN 9789113018232
Genre Thriller
Förlag Norstedt
Tryckt år 2008
Format Inbunden (235 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Handling
Den gamla träporten till fängelsetornet Kajsarn i Visby står på glänt. Pojken fattar flickans hand i mörkret när den fuktiga kylan slår emot dem som ett dödens eget andetag och porten går igen. De trevar sig fram längs väggen för att inte falla i mörkret. Gömd i murens gamla skrevor hittar Erik en skinnpåse med en karta, daterad 1816.

Sedan den natten har de haft en hemlig överenskommelse om att en gång fara till Gotska Sandön och gräva upp vrakplundrarens skatt.
Under alla år har drömmen om Gotska Sandön levt kvar hos dem, men så slås allting spillror. Strax före jul hittas Erik Hansson ihjälfrusen i sin bil på riksväg 142. I ett förvirrat sinne väcks tankar på hämnd för ett förlorat liv. De som orsakat så mycket lidande och skam får inte gå ostraffade.
Döden skriver en inbjudan. Sju kvinnor reser till Gotska Sandön på ett rehabiliteringsläger i försäkringskassans regi. En av dem är kriminalinspektör Maria Wern. Maria har tillfälligt tvingats söka skydd efter att ha hotats till livet inför en rättegång där hon kallats som vittne. Det blåser upp till storm på ön och elektriciteten slås ut.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1641
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 308
Orginaltitel Inte ens det förflutna
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2008
Notes
Originalupplaga 2008