Byte i Berlin - Deighton, Len (1984)
ISBN 9118421628
Förlag Norstedt
Tryckt år 1984
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Hargrave Hands
Handling
Bernard Samson hade suttit bakom ett skrivbord i Whitehall i fem år, när hans chefer fick för sig att han var rätte mannen att skicka in i Östberlin. Brahms Fyra, britternas viktigaste källa, tänkte sannolikt begå en katastrofal handling, och Bernard måste till varje pris hindra honom.
Berlin var Bernards födelsestad, staden han fortfarande älskade, och några av Berlingruppens medlemmar hade han känt sen skolåldern.
Men Bernard Samson visste att han inte fick lita på någon, vare sig i Berlin eller hemma. För många uppdrag hade gått snett, för många hemligheter hade läckt ut. Det luktade förräderi någonstans, och Bernard hade en känsla av att det ruttna fanns närmare centrum än vad som var behagligt att medge.
Medan misstankarna om förräderi växte sig allt mer hotande starka, och ett falskt spår ledde till mord, försökte Bernard arrangera sitt farliga möte med Brahms Fyra...

Med BYTE I BERLIN visar Len Deighton återigen att han intar en särställning bland de anglosachsiska thrillerförfattarna.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 308
Read It Yes
Product Details
Serie Bernard Samson
Antal sidor 342
Orginaltitel Berlin Game
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1983
Notes
Första delen i den första trilogin (Byte i Berlin, Möte i Mexico och Lösning i London) om Bernard Samson