Furst Nids Förbannelse - Donaldson, Stephen (1983)
ISBN 9158202447
Genre Fantasy
Förlag Askild & Kärnekull
Tryckt år 1983
Format Inbunden (10000 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Stefan Stenudd
Omslag Peter Goodfellow
Handling
Thomas Covenant är författaren alla talar om. Framtiden ter sig angenäm och full av löften. Då drabbar ödet honom med fruktansvärd kraft: Han blir leprasjuk - spetälsk. Hans liv slås i spillror, anhöriga och vänner flyr honom i primitiv skräck. Han sjunker ned i självömkan och depression. Självmord verkar vara enda utvägen.

Men ännu en gång drabbas han av det till synes omöjliga: En olyckshändelse slungar honom genom tid och rum till en annav värld, som av innevånarna kallas "Landet". Det är en sällsam plats där magiska krafter är lika naturliga som luft och vatten. Här rasar en obarhärtig kamp mot ondskefulla väsen ledda av den mörke fursten Nid, vars mål är att förinta det vackra Landet.

Motvilligt inser Thomas Covenant varför okända makter fört honom dit. Han och endast han besitter förmågan att kunna besegra det onda, men hans krafter kan också orsaka Landets undergång. Den förtvivlan och det maktlösa ursinne som hans sjukdom skapar inom honom kan omvandlas, kanaliseras vid kontakten med de märkliga energier som är verksamma i Landet och explodera i utbrott av otämjd kraft - den vilda magin. Kan han lära sig behärska denna kraft kan han också bekämpa furst Nid.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 300
Read It Yes
Product Details
Serie Krönikorna om Thomas Covenant, den klentrogne
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 319
Orginaltitel Lord Foul's Bane
Original Subtitle The Chronicles of Thomas Covenant, the Unbeliever. Volyme 1
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1977
Notes
Del 1 (av 3) i serien: Krönikan om Thomas Covenant, den klentrogne.

D. 1 utg. av Askild & Kärnekull