Storm över Hoek - Dimbleby, Richard (1950)
Förlag Norstedt
Tryckt år 1950
Format Häftad (215 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Aida Törnell
Handling
Nordsjön vräkte på för fullt, en kort, hård, farlig sjö. Rapporterna varslade om ännu värre väder. Men kapten Baines lät ändå s/s Monaco löpa ut från Hoek på sin färd över Kanalen till Harwich. Han kände sitt fartyg, och han ville vara hemma i London på onsdagskvällen.
För några av de hundratals permittenterna som »Monaco» hade ombord var onsdagskvällen också den kritiska tidpunkten, för ett par av dem stod allt på spel. Det är om dem, om fyra män och två kvinnor ur de engelska ockupationsstyrkorna i Berlin som denna roman handlar. Och i någon mån om oskadliggörandet av en kapplöpningsliga i London. Det enda militära inslaget av någon betydelse för handlingen är formaliteterna, svårigheterna att komma hem till England, vilket gjorde att tvånget att komma hem just då blev så mycket starkare. I övrigt är det en roman om otro, hopp och kärlek, om tre människor som bara hade denna enda chans att rätta till sitt liv, om deras tre kamrater som genom att hjälpa de andra glömde sina egna problem och ändå fick dem lösta. För alla sex blev resan och den rasande stormen över Hoek ett äventyr som de hade alla skäl att minnas.

Richard Dimbieby är redan väl introducerad för svensk bokpublik genom »Gränserna äro gröna», den starkt personliga, spännande skildringen från fälttågen i Nordafrika, Syrien och Grekland. Som radioreporter hör han till de »stora» inom B. B. C., som krigskorrespondent blev han berömd, och som författare har han blivit uppskattad för sin skarpa iakttagelseförmåga, sitt varma intresse för människor och sin livliga berättarstil. »Storm över Hoek » är hans första roman, och den visar att Richard Dimbleby även i denna form behärskar konsten att ge god underhållning.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 283
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Kungliga Boktryckeriet
Antal sidor 280
Orginaltitel Storm at the Hook
Orginalspråk Engelska