I sanningens tjänst - Carré, John le (1991)
ISBN 9100551805
Förlag Bonnier
Tryckt år 1991
Format Inbunden (220 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Jan Biberg
Handling
I trettio år, under det långa kalla kriget, har Ned troget tjänat den brittiska underrättelsetjänsten. Med fast hand har han styrt sitt nät av agenter - och spårat upp och fångat in dem som försökt ta sig ut ur denna labyrintlika värld. Vänskap, kärlek, personlig frihet - allt har han offrat.
Nu, när hans karriär går mot sitt slut, undervisar han underrättelsetjänstens unga rekryter - morgondagens spioner. Detta i en tid av svindlande snabba omvälvningar, då världen nått en historisk vändpunkt.
Berlinmuren har fallit, järnridån har rostat sönder, det kalla krigets spelregler har upphört att gälla. Väst har till synes segrat. Men för Ned har segerns sötma lämnat en bitter eftersmak. Var hans insatser egentligen till någon nytta? Var spioneriet värt alla offer?
På avslutningskvällen för sina elever har Ned bjudit in sin gamle läromästare och fd chef, den legendariske George Smiley för att hålla en föreläsning. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva sitt eget hemliga förflutna, att rannsaka sin karriär. Denna oförglömliga kväll blir han tvungen att ifrågasätta hela sin
livsgärning, att genomskåda sitt självbedrägeri.
I en rad episoder med närmast magisk lyskraft förs vi här in i den hemlige agentens skymningsland, det offentliga livets innersta rum, som också är skådeplatsen för många av vår tids centrala och mest djupgående konflikter.

I sanningens tjänst - storartad berättarkonst av spiongenrens mästare, John le Carré!
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 260
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 337
Orginaltitel The Secret Pilgrim
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1990
Notes
Första svenska uppl. 1991