En perfekt spion - Carré, John le (1986)
ISBN 9100470171
Förlag Bonnier
Tryckt år 1986
Format Inbunden (220 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Jan Biberg
Handling
Magnus Pym är en perfekt spion
Han är en av brittiska underrättelsetjänstens dugligaste medarbetare, ledare för den viktiga verksamheten vid ambassaden i Wien. Men plötsligt en dag försvinner han. Varför? Vart har han tagit vägen?

Har han hoppat av?
Bevisen tycks alla tala samma språk - men har Pym verkligen ägnat sitt liv åt ett skickligt dubbelspel? Är han förrädare av ett format som får Kim Philby att framstå som en blek skugga?

Den gäckande sanningen
om människan bakom den charmerande fasaden, det är den hans desperata kolleger söker sig fram mot längs osäkra spår. Och under tiden söker Pym sanningen om sig själv, Fjärran från den värld av internationella intriger som han behärskar så suveränt berättar Magnus Pym historien om sitt sökande efter ideal och kärlek, om ett liv bräddat av bisarra händelser, i skuggan av en far som var en svindlare av mytiska proportioner.

Den obevekliga jakten
på den perfekte spionen går mot sin slutpunkt medan bit läggs till bit i ett komplicerat pussel, tills förflutet och nutid korsas i en dramatisk och gripande final.

John le Carré är spionromanens mästare och nu har han skrivit sin finaste och mest personliga bok hittills. Thrillerspänningen behärskar han som ingen annan, och han tränger djupare än någonsin tidigare in i spioneriets och förräderiets drivkrafter i "En perfekt spion"
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 259
Read It Yes
Product Details
Tryckt av WSOY
Antal sidor 508
Orginaltitel A Perfect Spy
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1985