Precis på öret - Archer, Jeffrey (1976)
ISBN 9100412104
Förlag Bonnier
Tryckt år 1976
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Cai Melin
Omslag Hans Arnold
Handling
Det handlar om fyra unga män - en lovande Harvardmatematiker, en framgångsrik läkare, en smart konsthandlare, en lord som är mästare i konsten att leva loppan - och alla har de ett gemensamt. Alla har de blivit lika grundlurade av en av Förenta staternas mest samvetslösa finanshajar och satsat sitt hopskrapade kapital på ett företag som skulle ge jättevinster i Nordsjöolja.
Men de fyra tänker inte låta knäcka sig. Snart har de lyckats spåra upp den väl camouflerade skojaren, och nu sätter de med otrolig energi och vetenskaplig exakthet sin plan i verket: karlen skall, utan att själv veta om det, tvingas att betala tillbaka sin skuld, en miljon dollar, precis på öret!
Det vore en grymhet mot läsaren att ens antyda hur de bär sig åt. Precis på öret är en utsökt kombination av våldsamt spännande thriller och högvarvig fars, med en handling som logiskt och i ständigt stegrat tempo bär fram till en magnifik final där överraskningarna jagar varandra ända fram till slutraderna.

Jeifrey Archer har själv varit utsatt för samma sak som de här fyra unga männen. Han förlorade allt han ägde sedan han satsat sina pengar i ett amerikanskt skojarföretag, fick avbryta sin lovande politiska karriär och kunde inte ställa upp till återval till underhuset hösten 1974. I stället drog han sig tillbaka till sitt gamla college. Tio veckor senare dök han upp igen med manuskriptet till "Precis på öret". Jeffrey Archer hade tagit en lysande litterär revansch.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 69
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 242
Orginaltitel Not a Penny More Not a Penny Less
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1975