Avhopparen - Anthony, Evelyn (1983)
ISBN 9100483753
Förlag Bonnier
Tryckt år 1983
Format Inbunden (190 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Lilian Pokora-Kulinska
Omslag Adrian Purkis
Handling
Davina Graham är en av Secret Services skickligaste agenter, dubbelt användbar i vissa lägen för att hon är kvinna. Som till exempel när det gäller att bevaka den ryske avhopparen, Ivan Sasanov, vars kännedom om ryska hemligheter är av största vikt för väst.
Svårigheten att få Sasanov samarbetsvillig ligger i att han kräver att få sin hustru och dotter till sig - givetvis håller ryssarna dem som gisslan. Man förklarar därför från England att Sasanov är död - drunknad. En död kropp, omöjlig att identifiera, skickas för att övertyga ryssarna. Nu gäller det att snabbt smuggla ut mor och dotter ur Ryssland.
En komplicerad och ytterst dramatisk aktion iscensätts. Den innebär bland annat att Davina Graham måste resa till Ryssland som anonym turist. Men ryssarna låter sig inte så lätt duperas. Snaran dras åt...
På det personliga planet tillkommer ytterligare ett spänningsmoment. Davina Graham har motvilligt men oåterkalleiigt förälskat sig i Sasanov...
"Avhopparen" är en utomordentligt välskriven och otroligt spännande thriller om högt politiskt spel, med snabba scenväxlingar mot bakgrund av färgstarka internationella miljöer och med en fängslande kärlekshistoria i centrum.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 66
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Esslte Herrzogs
Antal sidor 284
Orginaltitel The Defector
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1980