Lyftet - Ahl, Kennet (1976)
ISBN 9151810425
Förlag Prisma
Tryckt år 1976
Format Inbunden (215 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Ewa Mattson
Handling
Lyftet är det fantastiska som förändrar din livssituation i ett enda slag, som förvandlar dig från småhandlare till Storfräsare. - Ur Grundbulten

Om du ser en svart diskret bil med fyra morkklädda diskreta män på en gata i Stockholm, så kan det vara fyra landstingsråd - men det kan också vara gänget som ska råna SE-banken.

SUNDSVALLS-JESUS morsa gick på sporten och gossen var ett olycksfall i arbetet. Tidigt omhändertagen av samhällsvården hänvisar han flitigt till att det kan gå en lika bra här i livet fast man inte har far eller mor. - Se på mej! säjer han enkelt.

BROMSBANDET är själva motsatsen till att sätta igång. När snuten kommer och någon skriker: "Stick för fan!" så skickar hans hjärna en blixtsnabb order till benen: - Sätt igång då! Varvid benen svarar: - Vilka då? Vi?

SNIFFS största och enda önskan är att imponera på andra. Följaktligen sitter han av imponerande långa straff på kåken.

POLACKDÖDAREN skulle råna en taxi och valde ut den minsta och klenaste chaufför han kunde hitta, dessutom utlänning. Sen fick dom sopa ihop Polackdödaren.

Men när BLOMMOR TILL MOR, mannen med världens ärligaste ansikte, ringer på hos den gamla tanten och säjer: ‘‘Jo det var blommor till mor" , så släpper hon genast in honom och tänker: Vilken tur att det inte var den där otäcka karn dom varnar för som brukar ringa på och säja att det är blommor till mor.

Där har du det sanslösa gänget som ska göra sitt livs kupp. Ledare: KENNET AHL, f. d. storfräsare, f. d. kåkfarare, trött på det sociala gatloppet.

HASSE MED TUR är känd för sin osvikliga röta. Där andra får fyra år för rån får han bara tre och ett halvt, Han är inte med i gänget, men det är han som ligger och trycker på heroinet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 54
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Berlingska Boktryckeriet
Antal sidor 351
Orginaltitel Lyftet
Original Publication Year 1976
Notes
Även tillg. med tryckår: 2.-3. uppl., 1976 ; 4. uppl., 1977