Stiftelsen och tiden - Asimov, Isaac (1983)
ISBN 9158203168
Genre Science Fiction
Förlag Askild & Kärnekull
Tryckt år 1983
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Linda Lysell
Handling
Det stora vintergatsimperiet tillhör sedan långe historien. Men Stiftelsen har blivit en makt som omfattar allt större delar av det forna imperiet.
Det har nu gått 498 år sedan Stiftelsen grundades av vetenskapsmannen Hari Seldon Terminus, Stiftelsens huvudplanet, befinner sig i en period av lugn och välstånd. En mindre kris har lust klarats av. Då uppenbarar sig ånyo Hari Seldon, eller snarare, hans holografiskt inspelade bild. Mötet med grundaren ger upphov till några synnerligen besvärande frågor och den unge politiker som ställer dem blir förpassad ut i rymden för att själv söka svaret: Existerar Andra Stiftelsen fortfarande? Och utövar den alltlämt sin kontroll över människosläktets öden? Han finner till slut ett svar,ett mycket oväntat svar.
Efter ett decennium är Isaac Asimov tillbaka med en hett efterlängtad roman, som tar vid där Stiftelsetrilogin slutar. Det är berättelsen om de vetenskapliga sammanslutningar som bildades av psykohistorikern Hari Seldon för att rädda mänskligheten undan 30000 års barbari. Första Stiftelsen med dess inriktning på vetenskap och teknik och Andra Stiftelsen som utvecklar sina kunskaper i det mänskliga psykets dolda krafter.

Stiftelsetrilogin har blivit en SF-klassiker läst av milloner.
Stiftelsen och tiden är en värdig uppföljare.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 14
Read It Yes
Product Details
Serie Stiftelsen
Tryckt av Centraltryckeriet AB
Antal sidor 408
Orginaltitel Foundation's Edge
Original Publication Year 1982
Notes
Även tillg. med tryckår: 2. uppl., 1983