Skugga - Karin Alvtegen (2007)
ISBN 9789127088641
Genre Thriller
Förlag Natur och kultur
Tryckt år 2007
Format Inbunden (225 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Niklas Lindblad
Handling
Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin kunnat drömma om. Älskad, beundrad och högaktad för sina böcker kan han på ålderns höst se tillbaka på ett långt liv kantat av framgång. Han är arbetarsonen som tack vare sin flit blev en nationalikon för hela det svenska folket, en man vars ryktbarhet är så stor att ingen i hans närhet kan undgå att påverkas av den.
I skuggan av Axels framgångar lever sonen Jan-Erik, som försörjer sig på att förvalta faderns livsverk. I bakgrunden finns också modern Alice, Jan-Eriks bedragna hustru Louise och dottern Ellen. Tillsammans upprätthåller de bilden av den litteräre giganten, men så avlider en ensam åldring och ett ödesdigert händelseförlopp sätts igång. I kvarlåtenskapen hittas uppgifter om familjen Ragnerfeldt som tyder på en långt mörkare historia än den ljusa framgångssagan, en historia som rymmer fasansfulla hemligheter, svek, lögner och död

I den psykologiska thrillern Skugga berättar Karin Alvtegen en grym historia om medaljens baksida och det pris som vissa människor är beredda att betala för att uppnå odödlighet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1643
Read It Yes
Product Details
Tryckning 2
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 362
Orginaltitel Skugga
Original Country Sverige
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2007
Notes
Originalupplaga 2007