Vendetta - Guillou, Jan (1991)
ISBN 9119030320
Förlag Norstedt
Tryckt år 1991
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Kaj Wistbacka
Handling
Peter Sorman på UD är en kallhamrad man som inte tappar fattningen i första taget. Men när morgonposten innehåller ett vadderat kuvert med ett snyggt avkapat finger får även Peter Sorman svårt att bibehålla sitt lugn och sin kontroll.
Ett medföljande brev förklarar den skrämmande försändelsen. Fingret tillhör en Boforsanställd som maffian på Sicilien kidnappat. Utpressningskraven riktar sig mot svenska staten, och det föreslagna bytet tycks gälla svenska människoliv mot pengar.
Sveriges officiella politik är att aldrig förhandla med terrorister eller organiserad brottslighet. Vår verkliga politik är att göra det i hemlighet, om människoliv står på spel. Motvilligt måste Peter Sorman bestämma sig för att återigen vända sig till Carl Gustaf Gilbert Hamilton och hans medhjälpare i ett delikat och icke-officiellt ärende.
Carl är till en början måttligt intresserad av det uppdrag han tvingas iväg på. Det förefaller honom som en tämligen okvalificerad köpslagan som till och med säkerhetspolisen skulle ha klarat av. Men han får anledning att djupt och bittert ångra sin underskattning av fienden, för bakom kidnappingen ligger en miljardaffär där enskilda människoliv väger mycket lätt...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 512
Read It Yes
Product Details
Serie Coq Rouge
Tryckt av Fingraf AB
Antal sidor 478
Orginaltitel Vendetta
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1991
Notes
6:e boken i serien om Coq Rouge

Även tillg. med tryckår: 2-3. tr., 1991