Talismanens gåta - Peter O'Donnell (1982)
ISBN 9150206664
Förlag Bergh
Tryckt år 1982
Format Pocket (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Gabriel Setterborg
Handling
El Mico var den kraft som låg bakom varje större brott som begicks runt Medelhavets kuster, från Gibraltar till Suez. Han bevakade allt som hände och planerade därefter. Ändå existerade han mest som ett namn, visade sig endast sekunder i taget.
När MODESTY BLAISE började försöka utföra en döende mans sista önskan, iakttog El Mico varje rörelse hon gjorde, för han trodde att hon kunde lösa talismanens gåta och därigenom leda honom till en skatt av ofattbart värde.
Med den fantastiske Willie Garvin vid sin sida och den fumlige och oskuldsfulle doktor Giles Pennyfeather runt benen, hamnade Modesty snart i konflikt med ovanliga och farliga fiender. Där fanns Lille Krell, ett vidunder i närstrid, bröderna Silk, otäckt skickliga på att döda också de, och den häpnadsväckande Dadda Prendergast.
Berättelsen förflyttar sig från Tanger till Paris, från Rivieran till Korsika, och slutligen till en fästning i hjärtat av Atlasbergen kallat Xanadu, där Modesty och Willie infångas och tvingas utkämpa gladiatorliknande dödsdueller. Det är här de får veta den mystiska El Micos hemlighet, här som de upptäcker vad Föremålet är, och här som den sista striden av uppfinningsrikedom mot skjutvapen utkämpas till det bittra slutet.
TALISMANENS GÅTA sprakar av den fart och färgrikedom som utmärkt också de tidigare äventyren med Modesty Blaise - böckerna som har skaffat Peter O’Donnells snabbtänkta och hårtslående hjältinna beundrare över hela världen.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1080
Read It Yes
Product Details
Serie Modesty Blaise
Tryckt av AB Aurora
Antal sidor 298
Orginaltitel The Xanadu Talisman
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1981