Störtlopp - Irwin Shaw (1980)
ISBN 9100448621
Förlag Bonnier
Tryckt år 1980
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Olle Frankzén
Handling
Något har gått snett i Michael Storrs’ liv. Med ett välbetalt konsultjobb i New York, med en vacker hustru som älskar honom, med en ljus framtid borde han vara lycklig. Men han vantrivs och de enda gånger han känner att han lever är när han utmanar döden - som fallskärmshoppare, med surfing eller halsbrytande skidåkning.

Hustrun Tracy, framgångsrik designer, försöker få Michael att lugna ner sig sedan hon sett två av hans kamrater omkomma. Men de glider alltmer ifrån varandra - han är ofta ute på resor, träffar andra kvinnor, kastar sig ut i äventyr, dricker för mycket.

En dag tröttnar Michael definitivt på livet i New York och blir skidlärare i en en vintersportort i Vermont. Här får han sin längtan efter fysiska strapatser tillfredsställd - men råkar också in i personliga relationer med oväntad dramatik.

Störtlopp är berättelsen om en mans väg till självförverkligande, om hisnande äventyr och mänskliga konflikter. Den spänstiga berättarstilen och den lätt desillusionerade atmosfären gör det till en roman i Hemingways anda.

Irwin Shaw hör till de stora amerikanska författarna. Med den klassiska andra världskrigsskildringen De unga lejonen, med den spännande skälmromanen Nattarbete och världssuccén De fattiga och de rika har han erövrat miljontals läsare. Michael Storrs, hjälten i Störtlopp, är kanske ett självporträtt, även Shaw är en passionerad skidåkare.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1234
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 289
Orginaltitel The Top Of the Hill
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1979