Surt, Fletch! - Gregory McDonald (1980)
ISBN 9118120121
Förlag Norstedt
Tryckt år 1980
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Thomas Preis
Omslag Leif Zetterling
Handling
Den före detta undersökande reportern Irwin Maurice Fletcher, känd som Fletch, har av CIA "övertalats" att delta i Amerikanska Journalistförbundets kongress, där han ska avlyssna och banda de mest framstående och välkända journalisternas sängkammarsamtal - i utpressningssyfte.

På väg till Hendricks Plantage i Virginia där kongressen skall äga rum, får Fletch veta att Walter Mars, ägare till ett tidningsimperium och Journalistförbundets ordförande, har mördats i sin svit på kongresshotellet. Mordet är århundradets "story" och den som först kan offentliggöra mördarens identitet har gjort ett verkligt scoop. De flesta av kongressdeltagarna har någon gång arbetat åt Mars, och det krävs ingen avlyssningsapparatur för att ta reda på att de inte precis avgudade honom. Så gott som alla närvarande journalister kunde haft motiv och tillfälle att ta livet av Walter Mars.

Medan två vackra kvinnliga kolleger gör sitt bästa för att inleda Fletch i frestelse gör han sitt bästa för att vara den som avslöjar gärningsmannen. En avlyssningsapparat är en klar tillgång, men inte ens den kan förvarna Fletch om mord nummer två...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1029
Read It Yes
Product Details
Tryckt av K.J. Gummerus Osakeyhtiö
Antal sidor 207
Orginaltitel Fletch's Fortune
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1978