Rövaren - Fridén, Ester (1953)
Förlag Evangeliska fosterlandsstift.
Tryckt år 1953
Format Häftad (195 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Handling
Författarinnans debutroman Kärlekens kraft blev en stor succé, och denna nya bok, Rövaren, står inte den
första efter.
RÖVAREN utspelas i Palestina på Jesu tid. Vi får lära känna en judisk familj och följa dess öden. Isak och Rakel bor i Nasaret med sina barn Benjamin och Rut. Isak är apotekare, och sonen får hjälpa honom; Rut får gå sin mor till handa i köket, tills Isak beslutar att gifta bort henne med Iskariot, en grym och rik tulluppbördsman. Denné misshandlar sin hustru. Benjamin kan inte stillatigande och overksam se på detta, utan han drivs in på brottets bana och blir en rövare.
Men boken har en huvudperson till, Mästaren från Nasaret. Han kommer till Benjamin en kall natt och säger till honom, att Gud älskar honom. Mästaren gör Iskariot förgrymmad genom sina kärleksgärningar, men Rut blir fylld av beundran och hängivenhet, när hon möter Mästaren. Jesus blir ett tecken, som skiljer människorna åt. Men till sist, i en storslaget enkel scen, segrar Kärleken över synd och död.
Evangeliernas värld blir levande för en, när man läser denna bok. Förf. har förmått att Väva in de bibliska händelserna på ett osökt sätt, och t.o.m. hennes språk har fått något bibliskt över sig. Det är en fin, ren, i god mening enkel bok, en inspirerande och upplyftande bok, därför att den pekar hän på Honom, som är Kärleken, på Honom, som gav sitt liv för rövare. Och rövare är vi väl alla - mer eller mindre, Det är en bok för alla mellan 15 och 85 år, för alla, som vill ha en stunds god läsning.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 369
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Nylands Tryckeri AB
Antal sidor 62
Orginaltitel Rövaren
Orginalspråk Svenska